Начало За нас Реклама Контакти

Панирано пилешко филе с коричка от орехи

Снимка за Панирано пилешко филе с коричка от орехи
50
Време за приготвяне: 50 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Тази забележителна версия на панирано пилешко ще ви изненада с необичайния си, но изключително приятен вкус на ядки, мед и горчица, а леката гарнитура само ще усили удоволствието ви от това ястие.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 пилешки филета
  • 1 с. л. мед
  • 1 с. л. едрозърнеста горчица
  • 3 с. л. брашно
  • 2 белтъка, разбити на сняг
  • 1 ч. ч. ситно счукани орехи
  • 1 с. л. галета
  • 2 с. л. олио
  • 1 с. л. краве масло
  • за гарниране:
  • 2 ч. ч. замразен или консервиран зелен фасул
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 връзка пресен лук, нарязан на ситно
  • 1 с. л. лимонов сок
  • 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
  •   сол на вкус
  •   черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Горчицата и медът се смесват. Месото се посолява и се намазва с получената смес. Филетата се поръсват с брашното и се потапят в разбитите белтъци.

  2. 2.

    Орехите се смесват с галетата и месото се овалва в тях.

  3. 3.

    Олиото и маслото се загряват заедно и в тях се изпържват на умерен огън филетата по 5-6 мин. от всяка страна. Внимава се коричката да не покафенее. Ако температурата е по-висока и коричката се изпържи бързо, а месото е все още сурово, може да се сложи за няколко минути в загрята фурна.

  4. 4.

    В загретия зехтин за гарнитурата се слага да се запържи за няколко минути зеленият лук. Прибавя се зеленият фасул и се разбърква. Подправя се със сол и пипер на вкус. След 2-3 мин. се добавят лимоновият сок и чесънът.

  5. 5.

    Пилето се сервира с гарнитурата от зелен фасул.


Подходящи типове вина
Апр. 2009
Още подобни рецепти
Коментари