Начало За нас Реклама Контакти

Как да се справим с кокосовите орехи

Снимка за Как да се справим с кокосовите орехи

Много хора са привързани към вкуса и аромата на кокосовия орех. Най-добре е, разбира се, да ползваме месото на цели пресни кокосови орехи. В случая не е беда, че  идват отвъд океана - те са доста издръжливи. В големите ни супермаркети отдавна се продават тези забавни на вид и малко плашещи екзотични глобуси. Но как да се справим с невероятно твърдата им черупка? Оказва се, че не е толкова трудно. Ето съветите на Ивелина Иванова, шеф-готвач на списанието.

1. Едно от ”очичките” на кокоса (което най-лесно поддаде) се пробожда с тънковръх нож или шиш.
2. Сокът се изцежда.*
3. Кокосовият орех се увива с кърпа или се слага върху кърпа.
4. С помощта на чук се счупва на 2-3 парчета.
5. За да се освободи лесно месото от черупката, парчетата се слагат за 20 мин. във фурна, загрята до 200° С.


*Направете си коктейл с ром или джин и кокосов сок.

Март 2010
Коментари