Бразилски орехи за дълголетие и здраве

Бразилските орехи са най-простият, ефективен и относително евтин начин за набавянето на важния за здравето микроелемент селен
8 апр 2008 13:14,
7
Бразилски орехи за дълголетие и здраве
Снимка: thesun.co.uk

Бразилските орехи са най-простият, ефективен и относително евтин начин за набавянето на важния за здравето микроелемент селен, смятат новозеландски учени.

Достатъчно е да се изядат две ядки и съдържащият се в тях селен започва да изпълнява своята невидима работа в човешкия организъм.

Бразилските орехи имат антиканцерегонни свойства и не само могат да предотвратят, но и да спрат развитието на злокачествени тумори. Те оказват и неоценима помощ в борбата с мъжкото безплодие и ранния климакс, катарактата, атеросклерозата на сърдечните и мозъчни съдове, укрепват имунната система.

Селенът е известен също така и като микроелементът на дълголетието. В изследването са участвали около 100 доброволци, които са били разделени на три групи, заяви професорът от Университета в Отаго Кристина Томсън.

В течение на 12 седмици в менюто на първата група е фигурирала дажба от два бразилски ореха. Участниците в другите две групи са получавали или 100 мгр. селен, или плацебо.

Резултатите са показали, че концентрацията на селен в кръвта на първата група се е увеличила с 64,2%, на втората – с 61%, а на третата – само с 5,3%. Едновременно с това специалистите подчертават, че селенът е много коварно вещество, което може да се натрупва в организма.

„Прекаляването е вредно. За поддържането на здравето са необходими само два ореха дневно“, предупреждава професор Томсън, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
4
 
! Отговори
meri преди 12 години
МНОГО ПО ВКУСНИ ОТ ОБИКНОВЕНИТЕ ОРЕХИ
6
1
 
3
 
! Отговори
koko преди 16 години
Imeto na brazilskite orehi na French e: Noix du Brésilna English e: Brazil nutsNa ruski e neshto podobno
5
5
 
4
 
! Отговори
gandoni преди 16 години
аз пък ям по 2-3 български ореха на ден , а после екстракта , от тях го изпива мацето - и двамата се чустваме добре ...
4
3
 
4
 
! Отговори
преди 16 години
Бразилските орехи се продават във всеки по-голям супермаркет - в Била, в Метро, в Пикадили. Според мен не са нито особено вкусни, нито особено евтини, а що се отнася до селена в тях - той може да се набави от повечето ядки (най-вече от тиквените семки), от риба и др.
3
1
 
0
 
! Отговори
Татьяна ,Москва преди 16 години
Нищо не се разбрах на снимката.....Моля,може кой знае,как тази орехи нарича ги по-руски??????
2
2
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
takiva kato na snimkata ;)po 30lv/kg na jenskiq pazar ;)
1
1
 
2
 
! Отговори
даниела преди 16 години
Какви са тези орехи?